Wie we zijn

Oprichters en producenten Hanneke Niens en Hans de Wolf ontwikkelen en produceren speelfilms, documentaires en dramaseries.

Zij hebben een omvangrijk internationaal netwerk opgebouwd van coproducenten en financiers en werken samen met o.a. partners als ITVS, Eurimages, the British Film Institute, Chios Investments, Al Jazeera en Netflix.

Centraal in hun benadering staat een nauwe samenwerking met schrijvers en regisseurs voor het ontwikkelen van intelligente, character-driven publieksfilms (Soof en Soof 2 - €14 miljoen box office, Ventoux) en toegankelijke arthouse films (Nena - Berlinale Special Mention Jury Award 2015, The Idol – Toronto International Film Festival 2016, The Reports on Sarah and Saleem - Tiger Competition, HBF Jury Award IFFR 2018).

De producenten wonnen (inter)nationale onderscheidingen waaronder een Oscar® nominatie voor De Tweeling, een reeks Gouden Kalveren, een Emmy en driemaal de Prix Europa. Ze scoorden bioscoophits (De Tweeling, Nynke, Oesters van Nam Kee, Bride Flight, Soof en Soof 2) en werden met hun films geselecteerd voor de officiële competities van Berlinale (Chopsticks, Bluebird, Nena), Locarno (Het zusje van Katia), TIFF (Nynke, Unfinished Sky, The Idol), San Sebastian (Van God Los, Silent City) en IFFR (Beyond Sleep, Craving, The Reports on Sarah and Saleem).

On the roll o.a.:

  • Op Videoland/RTL: de serie Soof, seizoen 2;
  • In postproductie: de Engelstalige De Verbeeldings film Dreamlife van Melvin Moti en de coproductie Muidhond in regie van de Belgische Patrice Toye (Rosie);
  • In productie: de speelfilm Wat Is Dan Liefde, in regie van Aniëlle Webster (Huisvrouwen Bestaan Niet);
  • In preproductie: de speelfilm De Vogelwachter van Threes Anna.

De producenten zijn gastdocent van respectievelijk de Nederlandse Film en Televisie Academie, EAVE en Toneelschool Maastricht, lid van ACE, EFA en Film Producenten Nederland (FPN). Hanneke is lid van de Europese producers associatie EPC en lid van de Raad van Toezicht van IFFR.

Recent heeft September Film Production's Pim Hermeling een belang in KeyFilm verworven, waarmee partijen beogen de internationale positie en coproducties van het filmbedrijf verder uit te bouwen.


 

Highlights