Laatste Nieuws

 

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagavond 27 januari 2016 bij de officiële opening van de 45e editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) in De Doelen. Overkoepelend thema van het festival is dit jaar 'ID Check', dat draait om de voortdurende reflectie van mensen op zichzelf, hoe zij met elkaar omgaan en hoe zij in gezamenlijkheid een maatschappij kunnen opbouwen.

Binnen dit thema presenteert IFFR het project 'This is Where Reconstruction Starts'. Zes jonge, internationaal toonaangevende filmmakers hebben de opdracht gekregen een korte fictie of creatieve essayfilm te realiseren met als thema wederopbouw. Hiermee sluit IFFR aan bij de culturele manifestatie 'Rotterdam viert de stad!'.

Tijdens de openingsavond wordt de film 'Beyond Sleep' vertoond, een internationale coproductie gebaseerd op de Nederlandse boekklassieker Nooit Meer Slapen van W.F. Hermans.

International Film Festival Rotterdam ontwikkelt en presenteert sinds 1972 auteurscinema, door filmmakers te helpen een zo breed mogelijk publiek te bereiken en ze te verbinden aan professionals uit de filmindustrie. Het festivalprogramma bevat naast de nieuwste speelfilms, documentaires en korte films ook tentoonstellingen, optredens, talkshows en debatten. Daarnaast is er een speciaal educatieprogramma voor scholieren en studenten. De 45e editie van IFFR vindt plaats van woensdag 27 januari tot en met zondag 7 februari 2016.

RVD, nr. 39723 December 2015