Laatste Nieuws

 

Producent KeyFilm, bekend van o.a. de Soof films en televisieserie, start dit najaar met de opnames van de nieuwe Nederlandse speelfilm Wat Is Dan Liefde. In deze komedie krijgt echtscheidingsadvocaat Cato de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Daar waar zij vindt dat mensen zich niet zo moeten laten meeslepen door hun emoties en op een volwassen manier uit elkaar horen te gaan hanteert haar collega Gijs een hele andere werkwijze en sleept zijn cliënten naar de rechtbank voor een ellenlange vechtscheiding. De samenwerking lijkt gedoemd te mislukken maar naarmate Cato en Gijs langer met elkaar opgescheept zitten, worden ze gedwongen hun overtuigingen over liefde, huwelijk en carrière opnieuw onder de loep te nemen. De regie van Wat is dan Liefde ligt in handen van Aniëlle Webster, die vorig jaar groot succes had met Huisvrouwen Bestaan Niet. Het scenario is geschreven door Dorien Goertzen (Nieuwe Buren). De cast wordt op 4 oktober bekend gemaakt. Distributeur Independent Films brengt Wat is dan Liefde op 19 december 2019 uit in de bioscoop.
Over de film:
In Wat Is Dan Liefde krijgt echtscheidingsadvocaat Cato de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Nietsontziend je zakken vullen is zó 2017 en Cato lijkt de aangewezen persoon de brallerige advocaten een stukje moraal bij te brengen. Ze is idealistisch, ambitieus en niet onder de indruk van het Old Boys Network. Tot ze collega Gijs ontmoet die alles vertegenwoordigt wat Cato verafschuwt. Daar waar zij als kind van gescheiden ouders vindt dat mensen zich niet zo moeten laten meeslepen door hun emoties en op een volwassen manier uit elkaar horen te gaan, gooit Gijs graag wat olie op het vuur en sleept zijn cliënten naar de rechtbank voor een ellenlange vechtscheiding. Dat verdient immers een stuk beter. De samenwerking lijkt gedoemd te mislukken maar naarmate Cato en Gijs langer met elkaar opgescheept zitten, worden ze gedwongen hun overtuigingen over liefde, huwelijk en carrière opnieuw onder de loep te nemen. Want kun je überhaupt in de liefde geloven als je van scheiden je werk hebt gemaakt?

KeyFilm producenten Hanneke Niens en Hans de Wolf ontwikkelen en produceren speelfilms en dramaseries. Centraal in hun benadering staat een nauwe samenwerking met schrijvers en regisseurs voor het ontwikkelen van intelligente, character-driven publieksfilms als Soof , Soof 2 en Ventoux, toegankelijke arthouse films als Nena en internationale prijswinnende coproducties als The Idol, Beyond Sleep en The Reports on Sarah and Saleem.
Wat is dan Liefde is een coproductie met BNNVARA en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive.

Sinds 2000 brengt Independent Films Nederland BV een grote verscheidenheid aan films uit op Nederlandse bodem. Met succesvolle titels als Gooische Vrouwen, Soof, Huisvrouwen Bestaan Niet, Paddington, John Wick 2, The Hunger Games-reeks, Elle en La La Land is Independent Films de grootste onafhankelijke filmdistributeur in Nederland.7 September 2018