Laatste Nieuws

 

DORST, (Craving) de film van Saskia Diesing naar het boek van Esther Gerritsen, is geselecteerd voor het International Film Festival in Shanghai. Regisseur Saskia Diesing zal naar Shanghai vliegen om het festival bij te wonen.

De rusteloze en impulsieve jonge vrouw Coco loopt plotseling haar moeder Elisabeth tegen het lijf, die sinds het vertrek van haar man en dochter twintig jaar geleden juist een prettig voorspelbaar bestaan leidt. Als Elisabeth tussen neus en lippen door vertelt dat ze terminaal ziek is, ziet Coco een nieuw doel voor ogen: haar moeder verzorgen tot het bittere eind. Coco hunkert naar erkenning, Elisabeth verbergt haar weerstand, en zo stuntelen de gemankeerde personages ondanks goede bedoelingen door tragikomische situaties.

Vorig jaar november ging de film in première op het International Film Festival Rotterdam. Daarnaast won actrice Elise van ’t Laar ‘Best Actrice’ op het Nashville Film Festival, en nu zal de film afreizen naar Shanghai.

De film wordt vertoond in het Belt & Road Filmweek-programma. Dit programma is opgezet met als doel filmmakers van over de hele wereld aan te trekken, en een wereldwijd platform op te bouwen voor internationale communicatie over filmcultuur en de filmindustrie.

DORST is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, het Abraham Tuschinski Fonds en Chios Investments.20 June 2018