Laatste Nieuws

 

Beyond Sleep opent IFFR 2016 in aanwezigheid van Koningin Máxima

Hare Majesteit Koningin Máxima was woensdagavond 27 januari 2016 bij de officiële opening van de 45e editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) in De Doelen. Tijdens de openingsavond werd de film 'Beyond Sleep' vertoond, een internationale coproductie gebaseerd op de Nederlandse boekklassieker Nooit Meer Slapen van W.F. Hermans. De regie was in handen van Boudewijn Koole. Met hoofdrollen voor: Reinout Scholten van Aschat, Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Thorbjørn Harr.

Over de film

De mythische reis van een jongeman op zoek naar een steen die uit de lucht is gevallen. Hij zoekt, struikelt en moet afzien in het sadistisch universum van Noord Europa. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin.

Over IFFR

Overkoepelend thema van het festival is dit jaar 'ID Check', dat draait om de voortdurende reflectie van mensen op zichzelf, hoe zij met elkaar omgaan en hoe zij in gezamenlijkheid een maatschappij kunnen opbouwen.

International Film Festival Rotterdam ontwikkelt en presenteert sinds 1972 auteurscinema, door filmmakers te helpen een zo breed mogelijk publiek te bereiken en ze te verbinden aan professionals uit de filmindustrie. Het festivalprogramma bevat naast de nieuwste speelfilms, documentaires en korte films ook tentoonstellingen, optredens, talkshows en debatten. Daarnaast is er een speciaal educatieprogramma voor scholieren en studenten. De 45e editie van IFFR vindt plaats van woensdag 27 januari tot en met zondag 7 februari 2016.28 January 2016