Laatste Nieuws

 

Afgelopen dinsdag vond de première van VENTOUX plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Het was een feestelijke avond waarin het thema 'wielrennen' goed was vertegenwoordigd.
Op de foto een groot deel van de cast en crew die aanwezig waren op de première.

De regie van VENTOUX is in handen van Nicole van Kilsdonk (ZADELPIJN, PATATJE OORLOG) die tevens het scenario schreef samen met Bert Wagendorp. Op basis van het script schreef Bert Wagendorp de gelijknamige roman VENTOUX (Uitgeverij Atlas Contact) waarvan sinds de verschijning in 2013 meer dan 120.000 exemplaren zijn verkocht.

De film is ontwikkeld en geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens en Hans de Wolf (SOOF, TERUG NAAR DE KUST, DE TWEELING) in coproductie met het Belgische Prime Time en zal later uitgezonden worden bij de NTR. VENTOUX komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO, Screen Flanders, Abraham Tuschinski Fonds, Wild Bunch en de participanten Vrienden van Ventoux.

Distributeur September Film brengt VENTOUX op 14 mei uit in de bioscoop15 May 2015