Laatste Nieuws

 

Acht Gouden Kalveren-nominaties voor twee producties van KeyFilm
 
Op het Nederlands Film Festival in Utrecht zijn gisteravond de nominaties bekend gemaakt voor de Gouden Kalveren die vrijdag worden uitgereikt. KeyFilm werd voor twee producties liefst acht keer genomineerd. Soof kreeg drie nominaties, inclusief die voor de Publieksprijs. Nena, nu nog in de bioscoop te zien, kreeg zelfs vijf nominaties.
 
NENA
Een pijnlijk komisch familiedrama van Saskia Diesing met Abbey Hoes, Uwe Ochsenknecht en Gijs Blom.
Zomer 1989, ergens op de grens tussen Oost Groningen en Duitsland. De Berlijnse Muur wankelt, Europa wacht in spanning af. De zestienjarige Nena wordt geconfronteerd met een zelfmoordpoging van haar invalide vader Martin. Tegelijkertijd raakt ze voor het eerst van haar leven tot over haar oren verliefd op Carlo, de pitcher van het honkbalteam. Terwijl ze haar eigen levenslust ontdekt, ziet Nena langzamerhand in dat het bestaan voor haar vader steeds uitzichtlozer wordt. En dan handelt ze.
Vijf nominaties Gouden Kalveren: beste film (Hanneke Niens en Hans de Wolf voor KeyFilm), beste regie (Saskia Diesing), beste scenario(Saskia Diesing & Esther Gerritsen), beste actrice (Abbey Hoes) en beste camera (Aage Hollander).
 
SOOF
Een romantische komedie van Antoinette Beumer met Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en Dan Karaty. In coproductie met Millstreet Films, geschreven door Marjolein Beumer, geïnspireerd op de columns van Sylvia Witteman.
Soof – kort voor Sophie – nadert de veertig en heeft alles wat ze ooit wilde: drie leuke kinderen, een cateringbedrijfje, haar lieve man Kasper en een heerlijk huis. Toch vraagt ze zich op een dag af: “Is this all there is?” Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim tegen het goddelijke lijf loopt en de verbouwing van haar tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt zich langzaam de vraag op of Kasper nog wel die woest aantrekkelijke man is waar ze ooit voor viel. Hoe meer grip Soof op haar leven probeert te krijgen, des te meer lijkt ze te ontsporen.
Drie nominaties Gouden Kalveren: beste montage (Marc Bechtold), beste production design (Kurt Loyens) en de Publieksprijs.1 October 2014