Laatste Nieuws

 

Wereldpremière NENA in nieuwste bioscoop van Amsterdam: De FilmHallenOp 8 september beleeft de Nederlandse speelfilm NENA haar wereldpremière in aanwezigheid van cast en crew in De FilmHallen te Amsterdam. Het zal de eerste première van een Nederlandse film zijn in de nieuwste bioscoop van Amsterdam.

NENA
Zomer 1989, ergens op de grens tussen Oost Groningen en Duitsland. De Berlijnse Muur wankelt, Europa wacht in spanning af. De zestienjarige Nena (Abbey Hoes) wordt geconfronteerd met een zelfmoordpoging van haar invalide vader Martin (Uwe Ochsenknecht). Tegelijkertijd raakt ze voor het eerst van haar leven tot over haar oren verliefd op Carlo (Gijs Blom), de pitcher van het honkbalteam. Terwijl ze haar eigen levenslust ontdekt, ziet Nena langzamerhand in dat het bestaan voor haar vader steeds uitzichtlozer wordt. En dan handelt ze.

NENA is het speelfilmdebuut van regisseur Saskia Diesing. Samen met schrijfster en columniste Esther Gerritsen (DORST) schreef zij ook het scenario voor de film. Gebaseerd op haar eigen leven en de relatie met haar vader. De titelrol wordt gespeeld door Abbey Hoes.


De FilmHallen
Vanaf 4 september worden in De FilmHallen dagelijks de laatste films vertoond in 9 sfeervolle filmzalen. Zowel de betere films uit Hollywood als bekroonde films uit Europa en de rest van de wereld krijgen uitgebreid de ruimte. Naast films en documentaires voor de filmliefhebber zullen ook speciaal voor kinderen en families de beste en leukste films vertoond worden.
De FilmHallen zijn gevestigd in het complex De Hallen Amsterdam, een monumentale tramremise in het midden van Amsterdam oud west. Deze tramremise is volledig gerestaureerd en daarmee hebben de hallen, waar vroeger trams werden onderhouden, een nieuwe bestemming gekregen. De FilmHallen beslaan één hele hal van de tramremise.

Niet alleen genodigden maar ook publiek kan bij de NENA première op 8 september aanwezig zijn. De kaartverkoop start op maandag 25 augustus via de website van De FilmHallen (www.FilmHallen.nl).

NENA is geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens en Hans de Wolf (o.a. SOOF, ZUSJE VAN KATIA, DE TWEELING), in co-productie met Coin Film in Duitsland en de VPRO. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds, CoBO en Nordmedia. Filmdistributeur Cinéart brengt de film vanaf 11 september in de Nederlandse filmtheaters uit.12 August 2014