Laatste Nieuws

 

PLATINA FILM VOOR SOOF

De romantische komedie SOOF van regisseur Antoinette Beumer heeft 400.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken en dat betekent een Platina Film. De Platina Film werd op 7 januari 2014 uitgereikt door NFF-directeur Willemien van Aalst aan actrice Lies Visschedijk, regisseur Antoinette Beumer en scenarioschrijver Marjolein Beumer. Het scenario van SOOF is ge√Įnspireerd op de columns van Sylvia Witteman. De Platina Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.


Regisseur Antoinette Beumer, actrice Lies Visschedijk en scenarioschrijver Marjolein Beumer met de Platina Film voor SOOF.

Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. SOOF draait momenteel in 129 Nederlandse bioscoopzalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

www.soofdefilm.nl7 January 2014