Laatste Nieuws

 

Het ‘Cairo International Womens Film Festival’ vertoont verschillende door vrouwen gemaakte films. Regisseuse Threes Anna, die op uitnodiging van het festival in Caïro verbleef om masterclasses te geven, kon zelf de prijs in ontvangst nemen. Het was het eerste jaar dat de Audience Award werd uitgereikt.
 
Ondanks de situatie waar Egypte in verkeert was er grote belangstelling voor het festival. (Internationale) pers en bezoekers kwamen in grote hoeveelheden om het festival te bezoeken en de gehele week door producties uit 25 verschillende landen te bekijken.
 
SILENT CITY gaat over Rosa, die in Tokio in het restaurant van Master Kon gaat werken, één van de grote vismeesters van de wereld. Al snel blijkt dat aarden in Japan geen vanzelfsprekendheid is.
Want om in de zwijgende stad te kunnen overleven, zal ze eerst de vissen moeten begrijpen.25 November 2013