Laatste Nieuws

 

Amsterdam, 15 oktober

- PERSBERICHT -

VanVelzen maakt titelsong voor bioscoopfilm Soof

De Nederlandse film Soof krijgt een door VanVelzen speciaal voor de film geschreven titeltrack, genaamd 'The Blessed Days'.

VanVelzen: "Al in een vroeg stadium mocht ik het script lezen. Het is uit het leven gegrepen en regelmatig hilarisch, maar schudde me ook wakker: nemen we niet veel te vaak dingen uit het leven voor lief? Ik kreeg meteen ideeën voor een songtekst, die uiteindelijk 'The Blessed Days' opleverde.

Het is een grote eer om gevraagd te worden een titelsong te schrijven voor een grote film als Soof. Daarnaast was het een uitdaging: de song moest precies bij de film passen en dan ook nog eens onder de openingsscène. Die uitdaging ben ik samen met mijn vaste muziek companen Peter Kvint en Simon Gitsels, met plezier aangegaan. Ik ben ontzettend blij met het resultaat: een opgewekte uptempo song, met strijkers, blazers: the works.”


© All Access Sven Hoogerhuis

Soof (Lies Visschedijk) nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper (Fedja van Huêt) en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: “is this all there is?” Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim (Dan Karaty) tegen het goddelijke lijf loopt en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel de man is, waar Soof ooit voor viel.

De film wordt geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens (BRIDE FLIGHT, DE TWEELING) en Hans de Wolf (NYNKE, BLUEBIRD) en Millstreet Films (Loft, Gooische Vrouwen), in samenwerking met RTL Nederland, Telegraaf Media Groep, UPC Nederland en het Nederlands Filmfonds.

Independent Films brengt Soof op 12 december 2013 uit in de bioscoop; VanVelzen’s single ‘The Blessed Days’ komt uit op 28 oktober.-- EINDE PERSBERICHT --NOOT AAN DE REDACTIE

Voor meer informatie over de film:

Independent Films Nederland BV
Eline de Boer
T : 020 5314263/ M : 06 50247741
E: eline@independentfilms.nl

Voor meer informatie over VanVelzen en The Blessed Days:

Solid Entertainment
Ruud Vinke
T: 023 5312598
Universal Music
Thijs Mantel
T: 035 6261514
15 October 2013