Laatste Nieuws

 

Nieuwe speelfilm Beyond Sleep van Boudewijn Koole geselecteerd voor DUTCH CROSS OVER.

In het kader van het nieuwe samenwerkingsproject DUTCH CROSS OVER is de speelfilm Beyond Sleep geselecteerd voor realiseringsbijdrage van het Filmfonds van maximaal € 750.000. Daarnaast ontvangt het project de reguliere omroep- en CoBO-bijdrage. Beyond Sleep is de boekverfilming van de literaire klassieker Nooit meer Slapen van W.F. Hermans door scenarist/regisseur Boudewijn Koole en producent KeyFilm.
 
Met Dutch Cross over ondersteunen het Nederlands Filmfonds, NPO en CoBO de productie van twee auteurfilms met culturele waarde die de potentie hebben om een bioscooppubliek van minimaal 50.000 mensen te bereiken én zich tevens internationaal te onderscheiden.

 
Beyond Sleep
Scenario en regie: Boudewijn Koole,
naar het boek van Willem Frederik Hermans, uitgegeven door uitgeverij De Bezige Bij, Amsterdam
Producent: KeyFilm, Hanneke Niens & Hans de Wolf
Omroep: VPRO
Coproducent: Neofilm (Noorwegen), Schiwago Film (Duitsland)
Distributeur: Wild Bunch Benelux
Logline: De overlevingstocht van een jonge geoloog op zoek naar een steen die uit de lucht is gevallen. Hij zoekt, struikelt en moet afzien op de wrede toendra van Noord Europa. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin. Beyond Sleep: Een Europese Into the Wild over het nietsontziend lot van de struikelende mens.


Voor meer informatie: Nederlands Filmfonds
Jonathan Mees, communicatie Telefoon: 020-5707681,
E-mail: j.mees@filmfonds.nl,  www.filmfonds.nl9 October 2013