Laatste Nieuws

 

“EXIT”
 
Genomineerd voor de PRIX EUROPA
Categorie Televisie 2013

 
FCCE presenteert:
 
De nieuwe telefilm EXIT van KeyFilm en coproducent NCRV. EXIT is officieel genomineerd voor de PRIX EUROPA voor de prestigieuze Award “Best European Television” in de categorie Televisie 2013.
 
Synopsis:
 
“EXIT”
 
Exit vertelt het waargebeurde verhaal over de bittere realiteit van asielzoekers en de confrontatie tussen hen, de politie en de IND.
 
Vijf uitgeprocedeerde vreemdelingen besluiten zich te verzetten op de nacht van hun uitzetting. Voor de autoriteiten staat er teveel op het spel en ze zetten alles op alles om de vijf alsnog het land uit te krijgen. Dit waargebeurde incident leidt tot een lange nacht vol strijd en intrige. Een nacht die alleen maar verliezers kan opleveren…

EXIT
Cast:
Emmanuel Ohene Boafo, Romijn Conen, Werner Kolf, Goua Robert Grovogui, Adam Kissequel,
Tony Bola-Audu,Hubert Fermin, Juda Goslinga, Sara De Bosschere
 
Regie & scenario: Boris Paval Conen
Producer: KeyFilm
Co-producer: NCRV
Omroep: NCRV
Taal: Nederlands
Duur speelfilm: 90 minuten
 
*Telefilm: zijn films die gemaakt zijn voor TV uitzending ter behoefte van de maatschappij. Deze films worden financieel gesteund door CoBO en de overheid.
 
PRIX EUROPA – De Europese Broadcasting Festival Awards voor de beste Europese Televisie, Radio en Online producties worden ieder jaar uitgereikt met als doel deze producties in heel Europa uit te zenden en distributie te stimuleren. Het is aan de media professionals om elkaar met de beste kwaliteitsproducties te beconcurreren.
 
PRIX EUROPA heeft 199 Europese media producties geselecteerd voor de prestigieuze Award “Best European Television, Radio or Online Production of the Year 2013”. Voor deze editie, een totaal van 664 professionele producties van 36 landen hebben zich aangemeld, was een zware voorselectie vereist.
 
Tussen 19 en 26 oktober zullen in Berlijn, ongeveer 1000 media producenten uit alle delen van Europa zich verzamelen om in grote jury groepen te discussiëren en te beslissen over de prijswinnaars door middel van een uniek systeem.
 
De winnaars zullen bekend gemaakt worden tijdens de Night of Results op vrijdag, 25 oktober 2013, in het Haus des Rundfunks, het historische radio huis dat nu thuis is in Rundfunk Berlin-Brandenburg. Op zaterdag 26 oktober, rond lunchtijd, zal een officiële Award Ceremonie zijn in het ‘Rotes Rathaus”, Berlin’s vernieuwde stadhuis.
 
KEYFILM:
Al drie keer eerder is KeyFilm in de prijzen gevallen bij de Prix Europa voor hun producties:
Cloaca, Single Play Chopstick en De Uitverkorene.
Op het moment is KeyFilm bezig met het verfilmen van Nena, een Nederlands-Duitse coproductie geregisseerd door Saskia Diesing. Binnenkort zal KeyFilm ook de feel good film Ventoux produceren, alsmede de epische speelfilm Het huis van de Moskee, gebaseerd op de Nederlandse bestseller, welke geregisseerd zal worden door Bahman Ghobadi.
 
Meer informatie is te vinden op: http://keyfilm.nl/nl/movie/exit19 September 2013