Laatste Nieuws

 

Uitgeverij De Bezige Bij heeft de filmrechten verkocht van Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans. De contracten voor een van de belangrijkste en meest gelezen na-oorlogse romans zijn vandaag tijdens een feestelijke bijeenkomst op de uitgeverij ondertekend door Ruprecht Hermans, de zoon van Willem Frederik Hermans, producent KeyFilm en De Bezige Bij.

KeyFilm, vertegenwoordigd door Hanneke Niens en Hans de Wolf, zal de internationale Engelstalige film uitbrengen onder de titel Beyond Sleep. De regie is in handen van Boudewijn Koole, die eerder grote indruk maakte met de internationaal bekroonde film Kauwboy.

Nooit meer slapen, gepubliceerd in 1966, is het meesterlijke verhaal van de jonge geoloog Alfred Issendorf, die in het moerassige noorden van Noorwegen geologisch onderzoek gaat verrichten om een hypothese van zijn leermeester en promotor Sibbelee te staven. Issendorf is ambitieus: hij hoopt dat hem op deze reis iets groots te wachten staat, dat zijn naam aan een belangrijk wetenschappelijk bewijs zal worden verbonden. Deze ambitie hangt samen met het verlangen het werk van zijn vader, die tijdens een onderzoekstocht ongelukkig om het leven kwam, te voltooien. Nooit meer slapen is een grandioze roman over de kracht van de natuur en de kracht van dromen.

Producenten Hanneke Niens en Hans de Wolf van KeyFilm: “Het is een bijzondere eer en uitdaging om te werken aan de verfilming van Nooit meer slapen. Met Ruprecht Hermans, De Bezige Bij en Boudewijn Koole hebben we de gezamenlijke ambitie om de grootsheid, de intelligentie en de humor van Hermans’ meesterwerk te vangen, en een breed Europees publiek aan te spreken.”


Foto 1: Ruprecht Hermans tekent het filmcontract. Naast hem regisseur Boudewijn Koole.
Foto 2: Tableau de la troupe. Vlnr: Marijke Nagtegaal (rechtenafdeling De Bezige Bij), Hans de Wolf (producent KeyFilm), Boudewijn Koole (regisseur), Ruprecht Hermans, Hanneke Niens (producent KeyFilm), Hayo Deinum (rechtenafdeling De Bezige Bij), Francien Schuursma (directeur communicatie en auteursmanagement De Bezige Bij).

Over KeyFilm
Hanneke Niens (De Tweeling, Bride Flight, Cloaca) en Hans de Wolf (Nynke, Bluebird, Zusje van Katia) zijn de producenten van KeyFilm. Op dit moment vinden de opnamen van de Nederlands-Duitse film Nena plaats en is de feel good fietsfilm Ventoux in voorbereiding, naar het scenario van Bert Wagendorp en Nicole van Kilsdonk. De romantische comedy Soof geïnspireerd op de columns van Sylvia Witteman in regie van Antoinette Beumer draait vanaf 12 december in de bioscoop.

www.debezigebij.nl / www.keyfilm.nl

Voor meer informatie:
Uitgeverij De Bezige Bij
Marijke Nagtegaal
t: +31(0)20 305 9810 / e: m.nagtegaal@debezigebij.nl
Hayo Deinum
t: +31(0)20 3059810 / e: h.deinum@debezigebij.nl

KeyFilm
Karina van Tol
t: +31(0)20 423 1596 / e: info@keyfilm.nl13 September 2013