Laatste Nieuws

 

KeyFilm heeft een overeenkomst gesloten met Uitgeverij De Geus voor de verfilming van Dorst van Esther Gerritsen (1972). De roman stond dit jaar op de Shortlist voor de Libris Literatuur Prijs en inmiddels is de 3de druk verschenen. Saskia Diesing schrijft het scenario en tekent voor de regie.
 
Esther Gerritsen en Saskia Diesing zijn ook beiden betrokken bij de Nederlands-Duitse coproductie Nena, waarvan de filmopnames volgende maand starten. Samen schreven ze hiervoor het scenario en Saskia Diesing regisseert de film. KeyFilm is verheugd met de verfilming van Dorst de samenwerking met beiden te kunnen voortzetten.

Producenten Niens en De Wolf over Dorst: ‘De romans van Esther Gerritsen hebben van zichzelf al een soort hyper filmrealisme. Of het nu om zomaar een bezoekje aan “De Chinees” gaat of om de tot op het bot doorvoelde confrontatie tussen een dochter en haar moeder, de stijl van Esther is altijd hilarisch buiten de lijntjes, schurend, en diep ontroerend.’
 
Esther Gerritsen debuteerde in 2000 met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn. Daarna volgden onder andere de romans Tussen Een Persoon en Normale dagen (longlist Libris Literatuur Prijs 2006). In 2008 verscheen haar alom geprezen De kleine miezerige god (longlist Gouden Uil 2008). Twee jaar later stond de roman Superduif op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Van Dorst zijn de Duitse, Engelse en IJslandse rechten verkocht.

Over Dorst
Als Coco en haar moeder Elisabeth elkaar op een dag bij toeval tegen het lijf lopen, vertelt de moeder tussen neus en lippen door dat ze niet lang meer te leven heeft. Coco voelt zich verantwoordelijk en trekt bij haar moeder in. Terug in het ouderlijk huis pakt Coco haar oude drankgewoontes weer op. Hoelang verdraagt de zieke Elisabeth haar dochter om zich heen?

Quotes
***** – De Volkskrant
***** – Het Parool
**** – NRC Handelsblad
***** – Dagblad van het Noorden
**** – Dagblad de Limburger
Ingetogener dan Superduif, maar even sensitief. – Trouw
Gerritsen schrijft sober en trefzeker, elk woord is doordacht.  – Vrij Nederland
Een Onheilszwangere, maar ook humoristische roman.           – Margriet

Soof en Ventoux toonaangevende producties van KeyFilm
KeyFilm producenten Hanneke Niens (De Tweeling, Bride Flight, Cloaca) en Hans de Wolf (Nynke, Bluebird, Zusje van Katia) bereiden op dit moment de feel good fietsfilm Ventoux voor naar het scenario van Bert Wagendorp en Nicole van Kilsdonk. De romantische comedy Soof geïnspireerd op de columns van Sylvia Witteman in regie van Antoinette Beumer draait vanaf 12 december in de bioscoop. 4 July 2013