Laatste Nieuws

 

Het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en de VPRO hebben aan de speelfilm Nena van regisseur Saskia Diesing een realiseringsbijdrage in het kader van DE OVERSTEEK VI toegekend. Het scenario is van de hand van Saskia Diesing met bijdragen van Esther Gerritsen. Opnamen starten augustus 2013.


Gesitueerd in hetzelfde jaar waarin de Berlijnse Muur valt, is Nena het relaas van een jonge, maar krachtige protagoniste (16) in een behoorlijke gecompliceerde omgeving. Even heftig als ontwapenend, even zwart als licht, is Nena bij uitstek een urgente vertelling. Met schilderrijke, ondersteunende bijpersonages die haar grillig ontroerende karakter reliëf geven.

Het lowbudgetfilmproject De Oversteek is een samenwerking tussen publieke omroep, Filmfonds en Mediafonds om aanstormend talent een kans te geven een artistieke speelfilm te maken. In het kader van het Deltaplan Talent is ook het CoBO bij dit initiatief betrokken.29 December 2012