Laatste Nieuws

 

Dinsdag 2 oktober zijn tijdens de Talkshow van het 32e Nederlands Film Festival de nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film 2012. De Gouden Kalf Jury presenteerde de genomineerden voor diverse prijzen. Silent City van Threes Anna is genomineerd voor Best Production Design (Rosie Stapel) en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.


Silent City neemt het op tegen De Heineken Ontvoering en Süskind voor Best Production Design. Naast Silent City zijn ook Hemel en Kauwboy genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. Deze persprijs wordt vergeven door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. De jury bestaat dit jaar uit Jan Pieter Ekker, Maricke Nieuwdorp en Karin Wolfs. De winnaar van de Prijs voor de Nederlandse Filmkritiek wordt tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren bekendgemaakt.

De jury roemde de production design van Rosie Stapel voor Silent City: "Met vakkundig oog wist zij Japanse interieur sets te bouwen in een Luxemburgse studio. Zo doeltreffend en met precisie gedaan dat deze sets volledig geïntegreerd functioneren binnen het verhaal van een westerse vrouw in Japan. En als de sets dan ook nog perfect aansluiten bij de locaties die wel in Japan werden gedraaid, kun je zeggen dat er een geweldige prestatie is neergezet. Tot slot dragen de inrichting van de sets en het opvallende kleurgebruik bij aan de visuele kracht van de film."

De Gouden Kalveren worden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film op vrijdag 5 oktober van 19:00-22.00 uur in de Stadsschouwburg Utrecht. De presentatie is in handen van Doutzen Kroes en Jandino Asporaat. De uitreiking wordt vanaf 19.00 uur live gestreamd op www.cultura24.nl en is vanaf 20.30 uur live te zien bij de VPRO op Nederland 1.3 October 2012