NEDERLANDSE FILM SILENT CITY VERKOCHT AAN VERENIGDE STATEN GROTE OPKOMST EN WARM ONTVANGST TIJDENS WERELDPREMIERE IN SAN SEBASTIAN   Al vóór de release is de Nederlandse speelfilm Silent City van Threes Anna verkocht aan meer dan 15 landen, waaronder de Verenigde Staten, Australië en diverse landen..." /> NEDERLANDSE FILM SILENT CITY VERKOCHT AAN VERENIGDE STATEN GROTE OPKOMST EN WARM ONTVANGST TIJDENS WERELDPREMIERE IN SAN SEBASTIAN   Al vóór de release is de Nederlandse speelfilm Silent City van Threes Anna verkocht aan meer dan 15 landen, waaronder de Verenigde Staten, Australië en diverse landen..." />


Laatste Nieuws

 

lass="h1">NEDERLANDSE FILM SILENT CITY VERKOCHT AAN VERENIGDE STATEN

GROTE OPKOMST EN WARM ONTVANGST TIJDENS WERELDPREMIERE IN SAN SEBASTIAN
 
Al vóór de release is de Nederlandse speelfilm Silent City van Threes Anna verkocht aan meer dan 15 landen, waaronder de Verenigde Staten, Australië en diverse landen in Zuidoost-Azië.
 
Afgelopen vrijdag beleefde de film haar wereldpremière in een uitverkochte zaal in aanwezigheid van de makers op het Internationale Film Festival van San Sebastián.
De film is genomineerd voor een Best New Directors Award. De prijsuitreiking zal 29 september plaatsvinden. Aanstaande zondag beleeft de film haar Nederlandse première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De film is vanaf 4 oktober in de bioscoop te zien.
 
Silent City is het hartverwarmende verhaal over culturele verschillen wanneer het oosten en westen elkaar treffen in Tokio.
 
Rosa gaat in Tokio in het restaurant van Master Kon werken, een van de grootste vismeesters ter wereld. Al snel blijkt dat aarden in Japan geen vanzelfsprekendheid is. Rosa’s werkzaamheden zijn monotoon, vrijwel geen van haar collega’s spreekt Engels en zelfs oogcontact is een gunst die alleen bij hoge uitzondering wordt verleend. Als blijkt dat Rosa met haar werk als leerling niets verdient, ziet ze zich genoodzaakt naar andere inkomsten uit te kijken. Onbegrip, teleurstelling en eenzaamheid maken zich langzaam van haar meester. Toch heeft ze de sleutel tot haar geluk elke dag in de hand. Want om in de zwijgende stad te kunnen overleven zal ze eerst de vissen moeten begrijpen.
 
Threes Anna bewerkte haar eigen roman ‘Silent City’ tot een filmscenario, zij nam ook de regie voor haar rekening. In 2007 maakte Threes Anna haar regiedebuut met de film The Bird Can’t Fly met in de hoofdrol Barbara Hershey.
In de hoofdrol maakt actrice Laurence Roothooft haar speelfilmdebuut. Ze vertolkte de rol van Alice in de toneelbewerking van De Eenzaamheid van de Priemgetallen (Matzer theaterproducties, Den Bosch),  speelde en danste ze mee in de kindervoorstelling Zoo doen ze de dingen (Het Paleis, Antwerpen) en werkte samen met het Antwerpse collectief SKaGeN en het Mechelse Abattoir Fermé. De internationale cast bestaat verder o.a. uit: Makoto Makita (Master Kon), Shinji Otani (Suzuki), Ayako Kobayashi (Aki), Yukari Uekawa (Nina), Gen Shimaoka (Mr. Katsuragi) en Hubert Fermin (diplomaat).
Silent City is geproduceerd door KeyFilm producenten Hanneke Niens (Cloaca, Van God Los, Bride Flight) & Hans de Wolf (Nynke, Bluebird, Het zusje van Katia), in coproductie met Samsa Film (Luxemburg), Skyline Entertainment (België) en de publieke omroep AVRO. Silent City is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, CoBO, Film Fund Luxembourg en Tax Shelter België. Internationaal wordt de film vertegenwoordigd door NonStop Sales. De distributie in de Benelux is in handen van A-Film Distribution.
 
Aanstaande KeyFilm-producties zijn onder meer Marjolein en Antoinette Beumers bewerking van de populaire columns van Sylvia Witteman, Soof (2012), de feel good fietsfilm Ventoux met Wilfried de Jong en Gijs Scholten van Aschat (2013), en de verfilming van Kader Abdolahs Het Huis van de Moskee door de gerenommeerde Koerdische cineast Bahman Ghobadi (2014). 
 
  
Silent City is vanaf 4 oktober 2012 in de bioscoop te zien.
https://www.facebook.com/#!/SilentCityFilm25 September 2012