Laatste Nieuws

 

Het scenario van Fit to fly, geschreven door Saskia Diesing en Eveline Verwoerd is een van de genomineerden voor de Visser-Neerlandiaprijs voor scenario. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

Het ANV organiseerde met het Netwerk Scenarioschrijvers en de Scenaristengilde een wedstrijd voor een scenario voor een nog te produceren Nederlandstalige speelfilm. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 14 september 2012 op het Filmfestival Oostende.

Met deze wedstrijd wil het ANV scenario's die nog niet in productie zijn genomen onder de aandacht brengen en zo de kans op realisering vergroten.

De jury, bestaande uit Jan Verheyen (filmregisseur en voorzitter van de jury), Hans Beerekamp (filmrecensent), Hilde de Laere (filmproducent), Jean-Claude Van Rijckeghem (scenarioschrijver en filmproducent) en Digna Sinke (filmproducent en filmregisseur), beoordeelde 44 inzendingen en selecteerde daaruit de genomineerden.

FIT TO FLY
"Naar de gelijknamige medische verklaring die vlak voor een uitzetting wordt getekend – een grillige roadmovie over een ontregelende reis vol falende protocollen, verstikkende bureaucratie en vergeten rituelen."

Sinds 1955 organiseert het ANV schrijfwedstrijden voor drama oorspronkelijk voor een toneelspel, later ook voor hoor- en televisiespelen. Schrijvers als Harry Mulisch, Hella S. Haasse, Cees Nooteboom, Toon Tellegen, Theun de Vries, Vonne van der Meer, Guy Bernaert, Luc van Brussel en Haye van der Heyden wonnen aan het begin van hun carrière de prijs. Dit jaar werd voor het eerst een wedstrijd voor scenario georganiseerd.14 September 2012