Laatste Nieuws

 

De harde werkelijkheid van het uitzetbeleid; een confrontatie tussen uitgeprocedeerde asielzoekers, de politie, de Marechaussee en de IND.


Hoofdrollen voor Romijn Conen en Juda Goslinga.
Een film van Boris Paval Conen (scenario en regie).

Donderdag 26 juli 2012 starten de opnames van Cel 8, een Telefilm van producent KeyFilm en coproducent NCRV. Boris Paval Conen schreef het scenario en neemt ook de regie voor zijn rekening. De hoofdrollen worden vertolkt door Romijn Conen en Juda Goslinga. Talentvolle nieuwkomers zijn onder andere Emmanual Ohene Boafo, Werner Kolf en Goua Robert Grovogui.

De film toont de waargebeurde en dramatische nacht, waarin medewerkers van de Nederlandse Marechaussee, de politie, de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) en de DV&O (Dienst Vervoer en Ondersteuning) een veldslag voeren met 5 uitgeprocedeerde en uit te zetten asielzoekers.

De opnames van Cel 8 vinden tot eind augustus onder andere plaats bij Lelystad Airport.

Romijn Conen is ondermeer bekend van rollen in de tv-series Verborgen Gebreken, Flikken Maastricht, Van Speijk, Keyzer & de Boer Advocaten en Grijpstra en de Gier. In de bioscoop was hij onder andere te zien in Hoe Overleef Ik Mezelf?, De Griezelbus en Liever Verliefd.

Juda Goslinga is in 1998 afgestudeerd aan de theaterschool in Amsterdam, waar hij zijn studie kleinkunst heeft gecombineerd met de toneelschool. Sindsdien was hij te zien in Skin, de korte film Raak, Stella’s oorlog en Nova Zembla. Ook speelt hij een rol in de tv-serie De geheimen van Barslet.

Boris Paval Conen (scenario en regie) regisseerde onder andere de succesvolle tv-serie Vuurzee en de speelfilm First Mission. Cameraman is Martijn van Broekhuizen (Anton Corbijn Inside Out).

Cel 8 wordt geproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens (Cloaca, Van God Los, Bride Flight) & Hans de Wolf (Nynke, Bluebird, Het zusje van Katia) in coproductie met NCRV. Aanstaande KeyFilm-producties zijn onder meer Marjolein en Antoinette Beumers bewerking van de populaire columns van Sylvia Witteman, Soof (2012), de feel good fietsfilm Ventoux met Wilfried de Jong en Gijs Scholten van Aschat (2013), en de verfilming van Kader Abdolahs Het Huis van de Moskee door de gerenommeerde Koerdische cineast Bahman Ghobadi (2014). In oktober 2012 gaat de internationale coproductie Silent City, van regisseur Threes Anna, in première.

Telefilms zijn speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema's. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het ministerie van OCW en het CoBO, de uitvoerder van het project. De NCRV, de coproducerende omroep, zendt de Telefilm in het voorjaar van 2013 uit op Nederland 2.26 July 2012