Laatste Nieuws

 

Donderdag 26 april 2012 gaan de opnames van de tweede One Night Stand 7 van KeyFilm, Bowy is Binnen, van start. De opnames zullen tot 7 mei duren. Dit hebben producent KeyFilm en coproducenten NTR/VARA/VPRO vandaag bekendgemaakt.


Het scenario is geschreven door columniste en schrijfster Hanna Bervoets. Anielle Webster neemt de regie voor haar rekening. Jim Deddes, Sallie Harmsen, Reinout Scholten van Aschat en Anna Raadsveld spelen de hoofdrollen in Bowy is binnen.

De film gaat over vier vrienden die een openluchtfeest bezoeken. In de rij ontstaat massapaniek. De onderlinge verhoudingen tussen de vrienden bepalen hun gedrag tijdens de ramp die zich voltrekt. Een van hen komt om het leven, de overgebleven vrienden worden als held, slachtoffer, respectievelijk schoft gezien. Maar zijn de slachtoffers niet ook schuldig? En is de schoft niet ook slachtoffer?

One Night Stand biedt nieuwe makers de kans een film van vijftig minuten te maken en zo een belangrijke stap te zetten in de ontwikkeling van hun talent. In het najaar van 2012 beleven de One Night Stands hun premi�re op het Nederlands Film Festival.
One Night Stand is een gezamenlijk initiatief van de omroepen NTR, VARA en VPRO, het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds en het CoBO en is onderdeel van het Deltaplan Talent.26 April 2012