Laatste Nieuws

 

KeyFilm werkt voor de bioscoopfilm Soof met de zussen Antoinette en Marjolein Beumer. Het is de eerste keer dat de zussen Beumer aan hetzelfde project verbonden zijn. Beiden zijn gevestigde namen in de Nederlandse filmwereld, maar ze hebben nog nooit eerder aan één film gewerkt. Eerder werd bekend gemaakt dat Antoinette de nieuwe bioscoopfilm gaat regisseren. Marjolein schrijft het scenario voor de romantische komedie, geïnspireerd door de columns en boeken van Sylvia Witteman.


Regisseur Antoinette Beumer is bekend van Loft en De Gelukkige Huisvrouw. Marjolein Beumer schreef eerder het scenario van De Storm en heeft een vaste column in Esta. Antoinette over haar samenwerking met Marjolein: "Eindelijk komt een langgekoesterde wens uit om samen met mijn zus aan een film te werken. Amerika heeft de Coen Brothers, Nederland krijgt nu de Beumer Sisters." Marjolein: "Met het materiaal van Sylvia als inspiratiebron heb je nooit last van een writersblock, wel zin in wodka."

Soof wordt een herkenbare, hedendaagse komedie over verwachtingen en teleurstellingen, foodprocessors, roze koeken, sterke drank, buitenechtelijke relaties en samen heel gelukkig worden. Een film als het leven zelf, maar dan wel gezien door de ogen van columniste Sylvia Witteman.27 March 2012