Laatste Nieuws

 

23 oktober vertrekt de cast en crew van de nieuwe Threes Anna-film Silent city naar Tokyo, Japan. De afgelopen weken streek de ploeg neer in Luxemburg voor het eerste deel van de opnames. Nu verhuist de complete karavaan naar Tokyo voor het tweede en tevens belangrijkste deel.


De opnames in Tokyo vinden vooral 's nachts plaats op lokaties varierend van de dozenbewoners op straat tot de beroemde visafslag. Silent city gaat over een jonge Westerse vrouw, Rosa, die zich staande probeert te houden in de Oosterse wereld.

Regisseur Threes Anna bewerkte haar eigen roman 'Silent city' tot een filmscenario. In 2007 maakte Threes Anna haar regiedebuut met de film The bird can't fly. De rol van Rosa wordt vertolkt door Laurence Roothooft. De jonge actrice studeerde afgelopen zomer af aan de toneelacademie in Maastricht; Silent city is haar speelfilmdebuut. Behalve Laurence bestaat de internationale cast merendeels uit Japanners en enkele Finnen.

De Film
Rosa, een jonge Westerse vrouw slaagt erin stage te mogen lopen bij een wereldberoemde meesterkok, die in Tokyo een gelauwerd visrestaurant beheert. Uiteraard hoopt zij zich de 'geheimen' van de meester eigen te kunnen maken. Zij wordt echter niet in de kookkeuken zelf geplaatst, maar in een ruimte waar de vis wordt schoongemaakt en waar ze helemaal op zichzelf wordt teruggeworpen. Wekenlang snijdt ze zwijgend dode vissen van hun graat, want zolang ze zich de taal noch het denken van haar leermeester eigen maakt, kan ze hem slechts imiteren. Als ze besluit om in de avonduren wat te gaan bijverdienen, beginnen het gebrek aan communicatie, de onzekere positie in de keuken en de innerlijk gevoerde gesprekken haar parten te spelen.

Silent city wordt geproduceerd door Hanneke Niens (Familei, De tweeling, Bride flight) & Hans de Wolf (Nynke,Blue bird, Het zusje van Katia) van KeyFilm in coproductie met Samsa Film, Skyline Entertainment en AVRO. KeyFilm coproduceerde eerder o.a. Terug naar de kust en produceerde de speelfilm Richting west (regie: Nicole van Kilsdonk), die vorig jaar op het Nederlands Film Festival in première ging. Silent city is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, CoBO Fonds en Film Fund Luxembourg. De distributie in de Benelux is in handen van A-Film Distribution.

Silent city is najaar 2012 te zien in de bioscoop.

Wil je tijdens de opnames op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg live de 'making of' door Threes Anna op twitter: @threesanna23 October 2011