Laatste Nieuws

 

Column Film produceert de Verbouwing, naar de gelijknamige bestseller van Saskia Noort, in samenwerking met KeyFilm. De opnames zijn op 5 september gestart en duren tot eind oktober 2011.


Tjitske Reidinga, bekend van Gooische vrouwen, speelt definitief de hoofdrol van Tessa. Andere grote rollen zijn weggelegd voor onder anderen Peter Blok (In Therapie, Evelien), Mark Rietman (Ik omhels je met duizend armen, Vuurzee) en nieuwkomer Alex Hendrickx. Will Koopman, die eerder Gooische Vrouwen en Terug naar de kust regisseerde, neemt de regie voor haar rekening. Lex Wertwijn is verantwoordelijk voor het script.

De thriller vertelt het verhaal van de succesvol plastisch chirurg Tessa (Tjitske Reidinga), die in alle opzichten geslaagd lijkt in het leven. Haar leven ligt in werkelijkheid overhoop met een puberende zoon (Alex Hendrickx) en haar onstabiele partner (Mark Rietman) die de verbouwing van hun huis op zich neemt. De verbouwing lijkt uit te lopen op een ramp en in een wanhopige poging neemt ze hulp aan van een oude vriend (Peter Blok). Daarmee komt ze in een situatie terecht waaruit geen weg meer mogelijk lijkt.

Na Terug naar de kust en de Eetclub is de Verbouwing de derde boekverfilming van Saskia Noort. De Verbouwing wordt geproduceerd door Column Film en gedistribueerd door Entertainment One Benelux. KeyFilm was eerder coproducent van Terug naar de kust. De film wordt in 2012 in de bioscopen verwacht.5 September 2011