Laatste Nieuws

 

Onder de noemer One Night Stand presenteren acht veelbelovende regisseurs en scenarioschrijvers ieder een film van vijftig minuten. Deze acht prikkelende, originele en betrokken verhalen gaan in première op het Nederlands Film Festival en zijn vanaf 8 oktober iedere vrijdagavond op Nederland 2 te zien.


One Night Stand is één van de belangrijkste, en vanaf heden jaarlijkse, filmprojecten voor jonge filmmakers in Nederland. Dit jaar vindt het project voor de vijfde maal plaats. De omroepen NPS, VARA en VPRO slaan met One Night Stand de handen ineen om talentvolle filmmakers een belangrijke stap in hun ontwikkeling te laten maken. Nieuw dit jaar is dat de films een lengte hebben van vijftig minuten, in plaats van de veertig minuten van eerdere edities.

In de serie One Night Stand verschenen eerder films van onder anderen Martijn Maria Smits (Anvers Gouden Kalfwinnaar 2009), Jorien van Nes (Den Helder - Gouden Kalfwinnaar 2008), Jaap van Heusden (Ooit), Sanne Vogel (De Vogelaar), Mark de Cloe (Zomerdag), Simone van Dusseldorp (Subiet!), Pascale Simons (Kinkerstraat) en David Lammers (Snacken).

KeyFilm produceert dit jaar twee van de acht films:
FLYSK (regie Albert Jan van Rees / scenario Peter van de Witte) Man en vrouw realiseren hun romantisch ideaal: een eigen hotel op een eigen eiland. De romantiek slaat om als blijkt dat ieder daar zijn eigen invulling aan geeft. De eerste en enige gast is onbedoeld de katalysator.

VERRE VRIENDEN (regie Marleen Jonkman / scenario Janneke Jonkman & Marleen Jonkman) Drie vrouwen in een grote stad passeren elkaar dagelijks, maar leren elkaar nooit echt kennen. Hoeveel zou een kleine toenadering kunnen betekenen?

Uitzending: vanaf 8 oktober elke vrijdagavond 2010 op Nederland 2
Website: op www.onenightstandoptv.nl zijn alle films uit de eerdere series te zien

De One Night Stand films gaan in première tijdens het Nederlands Film Festival, van 22 september tot en met 1 oktober in Utrecht.

In samenwerking met het Mediafonds, het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBO-fonds selecteerden NPS, VARA en VPRO uit 150 ingediende voorstellen acht projecten die werden gerealiseerd. IDTV Film, KeyFilm, Lemming Film en Pupkin Film produceerden de One Night Stand films, in coproductie met de drie omroepen.23 June 2010